Svinekæber

 4 pers.

1 kg svinekæber
salt, peber
15 gr. smør

1 gulerod
1 porre
1 – 2 løg
1 tomat
2½ dl. mørk øl
evt. lidt grøntsagsbouillon
evt. 1 spsk. hvedemel

Fremgangsmåde:
Dup svinekæberne tørre med køkkenrulle. Kryd med salt og peber.

Brun kødet i smør i en gryde. Brun det i passende portioner, tag kødet op.
Rens grøntsagerne og skær dem i lidt mindre stykker. Brun grøntsagerne og tilsæt tomaten skåret i kvarte, derefter kødet og øllet.

Skru ned til svag varme og steg under låg i ca. 1½ time, til kødet er mørt. Det kan være nødvendigt at tilsætte lidt grøntsagbouillon undervejs.

Tag kødet op. Kasser grøntsagerne. Si væsken og kog den ind. Jævn evt, med en meljævning. Smag til med salt og peber.

Server med kartoffelmos og kogte grøntsager som f.eks. gulerødder og bønner.