Squashsuppe

Haven bugner af squash, så de skal bruges nu. I dag lavede jeg 7½ liter squashsuppe, som blev frosset ned i portioner. Så er det dejligt at kunne tage op på en råkold og blæsende efterårsdag.

1 portion til 4 pers.:

300 gr. grønne squash
4 mellemstore kartofler
1 porre
4 tomater (eller en dåse flåede)
1 spsk. smør
1 spsk. karry
1 liter grøntsagsbouillon på tern
salt, peber

Kartoflerne skrælles. Squash skylles, og hvis de er meget store fjernes kerner m.v.  (der skal være 300 gr. netto)
Porre og tomater skylles. Det hele skæres i mindre stykker/skiver.
Smørret brunes med karry i en gryde. Heri vendes grøntsagerne.
Tilsæt bouillon og kog i 20 – 30 min. til det hele er godt mørt.

Blend suppen og smag til evt. med mere karry.
Serveres varm med en skefuld cremefraise, klippet purløg og evt. ristede bacontern.