Sødmælksbrød med hørfrø og solsikkekerner

 

 35 gr smør
5 dl sødmælk
35 gr. gær
1 tsk salt
2 tsk sukker
3 spsk. solsikkekerner
2 spsk. hørfrø
800 gr hvedemel
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Når blandingen er lun, hældes den i en skål, og gæren opløses heri.
Tilsæt salt, sukker, frø og kerner og rør godt sammen.
Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen.
Lad dejen hæve på et lunt sted i en time.
Slå dejen ned og ælt den igennem.
Form dejen til et eller to brød, og kom det i en eller to smurte forme. Efterhæv i 30 min. Tænd ovnen på 200 grader.

Rids brødet med en skarp kniv og pensl med mælk eller sammenpisket æg.

Bag brødet ved 200 grader i 20 – 30 min. afhængigt af om du bager et eller har delt i to brød.

Når du banker under brødet, skal det lyde hult, så er det færdigt. 

Opskrift fra Samvirkes: Moderne Mormormad