Lammeskank i Rømertopf

2 lammeskanke
1 spsk. olivenolie
2 gulerødder i grove stykker
2 løg skåret i både
2 fed hvidløg i skiver
1/2 liter Ale no 16
1 dåse flåede tomater
½ tsk timian
3 laurbær
Salt og peber
200 gram champignon

Læg Rømertopfen i koldt vand i ½ time. Hæld vandet ud.
Kom grøntsagerne i bunden af Rømertopfen
Brun lammeskankene på en pande i lidt olivenolie. Kom dem op i römertopfen.


Hæld øl og flåede tomater på. Tilsæt laurbærblade og timian samt salt og peber og læg låget på.Sæt römertopfen i en kold ovn ved 180 grader i ca. 3 timer.
Tag låget af den sidste halve time, så saucen kan reducere lidt, og tilsæt champignonerne, som du forinden har svitset på en varm pande med en smule smør.

Si saucen og tilsæt evt. lidt jævning.

Kilde: Raavarecirkus.dk