Grove sandwichbrød

40 gr. gær
1 dl creme fraise, ymer eller A38
3 dl lunkent vand
½ dl olie
1 tsk salt
650 gr. mel (fx en blanding af hvedemel, fuldkornsmel, rugmel, havregryn, 5-kornsblanding)

Æg, mælk eller vand til pensling
Kerner eller havregryn til pynt

Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt creme fraise, olie og salt.
Rør melet i lidt efter lidt og ælt godt til en smidig dej.
Rul dejen ud til en firkant og skær derefter 16 -18 aflange stykker ud med en skarp kniv.
Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir.
Stil brødene til hævning på et lunt sted i ca. 1½ – 2 timer.
Pensl brødene med mælk, vand eller sammenpisket æg og drys med kerner
Bag brødene i en forvarmet ovn på 225 grader varmluft i ca 12 min.

Kilde: mummun.dk men tilrettet.