Broccoligratin med skinke og rød peber

1 broccoli (ca 500 gr)
½ rød peber
200 gr. skinke i strimler
50 gr smør
1½ dl hvedemel
3 dl mælk
1½ dl kogevand fra broccoli
5 æg
½ tsk revet muskatnød
salt og peber
rasp og lidt smør til gratinering

Skyl broccoli og del den i små buketter. Kog den i letsaltet vand i 2 min.
Hæld den til afdrypning i en sigte og gem vandet.
Skyl rød peber og skær i strimler eller tern.
Smelt smør og rør melet i.
Tilsæt mælk og kogevand under omrøring.
Tilsæt salt, peber og muskatnød.
Lad det koge godt op, og lad det derefter køle lidt af.
Kom æggeblommer i et af gangen, og rør godt mellem hver.
Rør broccoli, rød peber og skinketern i.
Pisk æggehvider stive og vend dem forsigtigt i.
Smør et gratinfad, drys med rasp og hæld gratinen i.
Drys med rasp og fordel lidt smørklatter over.
Bag i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.