Shepherds Pie

4 pers.

Kødsovs:

500 gr. hakket lammekød

1 løg

2 fed hvidløg

2 gulerødder

1 spsk. engelsk sovs

1 dl. rødvin (kan udelades)

2 dl. grøntsagsbouillon

2 spsk. tomatpurè

1 tsk. timian

salt og peber

1 spsk. olie eller smør

Kartoffelmos:

4 store bagekartofler

2 spsk. hvidløgsost

2 dl kogende mælk eller kogevand fra kartoflerne

50 g. smør

salt og peber

Pynt:

Grofthakket persille

Skræl gulerødder og riv dem, rens løg og hvidløg og hak dem fint.

Svits løg og hvidløg hurtigt i olie/smør. Kom lammekødet i og brun det. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad retten småkoge i 10 – 15 min.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Kartoflerne skrælles, skæres i mindre stykker og koges uden salt i ca. 15 min. eller til de er meget møre.

Mos kartoflerne og pisk de øvrige ingredienser i.

Hæld kødsovsen i et smurt ovnfast fad og fordel kartoffelmosen over.

Bag retten i ovnen i ca. 30 – 35 min. til den er gylden.

Pynt med grofthakket persille