Chokoladeboller

Opskrift til 16 store boller

50 g. gær
2 dl. lunken vand
1½ tsk. salt
3 spsk. sukker
100 g. blødt smør
4 dl. creme fraiche (18 %)
2 æg
200 g. mørk chokolade
ca. 700 g. hvedemel

1 æg til pensling

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt, sukker og kardemomme. Bland det bløde smør i sammen med creme fraiche og de to æg. Ca. halvdelen af melet tilsættes og chokoladen hældes ned i den bløde og klistrede dej. Dernæst tilsættes resten af melet lidt efter lidt, og mere mel kan tilsættes, hvis dejen føles alt for klistret. OBS. Dejen skal være meget blød og lidt klæg, men skal dog kunne formes og arbejdes med i hånden efter hævning.

Når dejen er æltet godt igennem, stilles den til hævning tildækket i ca. 30-45 minutter. Herefter slåes dejen ud på et meldrysset bord, deles i to, som hver rulles ud til en lang pølse som efterfølgende skæres ud i 8 lige store stykker (I alt 16 stk.) Formes til boller og placeres tæt ved siden ad hinanden på en bageplade beklædt med bagepapir. Bollerne hæver igen i ca. 20 minutter.

Varm ovnen op på 200 grader, pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag 200 grader i ca. 20 minutter eller til de er godt gyldne og sprøde i toppen. Afkøles på en bagerist.

Kilde: krissers-cookiecrumble.blogspot.dk