Brunkager

250 gr. smør i mindre stykker
125 gr. lys sirup
250 gr. sukker (ca. 3 dl)
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
100 gr. hakkede smuttede mandler
25 gr. finthakket sukat
1 3/4 tsk potaske
1 spsk. lunkent vand
500 gr. hvedemel

Kom smør, sirup og sukker i en stor tykbundet gryde.
Lad det smelte ved jævn varme og under omrøring. Det må ikke koge.Kom smørblandingen i en skål og tilsæt kanel, nellike, mandler og sukat
Rør til blandingen er halvkold. Opløs potasken i vandet og rør det i smørblandingen sammen med melet lidt efter lidt.

Del dejen i 3 portioner og tril dem til ruller. Stil brunkagedejen i køleskabet et døgn eller læg den i fryseren.
Tænd ovnen på 180 grader.
Skær dejen i tynde kager og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 8 – 10 min.