Opbagt sovs

Her er grundopskriften til flere slags sovs og stuvninger.

Ingredienser til grundsovs:  
50 g smør eller margarine 
2-3 spsk. hvedemel
3 – 5 dl. mælk/bouillon/suppe/sky fra stegning/kogning

 Smelt smør/margarine i gryden 
 
Tilsæt mel og pisk godt 
 

 

Tilsæt  mælk/suppe under omrøring.
 
BRUN SOVS:

1 portion grundsovs
kulør
½ spsk. sukker
salt, peber 
Tilbered en portion grundsovs. Tilsæt kulør. Smag til med sukker, salt og peber.


PERSILLESOVS: 

1 portion grundsovs
1 bundt persille
salt, peber 
Tilbered en portion grundsovs
Skyl persillen og hak det i sovsen

Smag til med salt og peber

 


PEBERRODSSOVS:

1 Portion grundsovs
2 spsk. eddike
2 spsk. sukker
1 pose revet peberrod
salt og hvid peber

Lav en portion grundsovs. Tilsæt eddike, sukker og revet peberrod. Smag til med salt og peber.
Smag til og justere evt. med mere revet peberrod.