Lammekølle

4 pers.
1 lammekølle ca. 1,8 – 2 kg.
5-6 fed hvidløg
2 spsk. smør ( Jeg brugte Kærgårdens med Italienske urter)
salt, peber
2 dl vand

Tør lammekøllen med køkkenrulle. Rens og snit hvidløg i mindre både. Skær små lommer i lammekøllen og put hvidløgsstykkerne ind i lommerne.
Smør lammekøllen ind med kryddersmørret og drys med salt og peber.
Læg lammekøllen i et fad og hæld vand i bunden.

Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader. Steg ca. 1 time og  45 minutter. Dryp lammekøllen med stegskyen flere gange undervejs.
Stegetermometer skal vise 68 grader, så tages stegen ud og hviler 15 min. inden den skæres ud.

  
Her er det serveret med krydderkartofler, rødvinssovs og tomatsalat.