Grovboller

18 – 20 stk.

50 gr. gær
4 dl lunkent vand
300 gr. fuldkornshvedemel
500 gr. hvedemel
100 gr. margarine
1 æg
2 spsk. sukker
2 tsk. salt
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt resten af ingredienserne og rør på køkkenmaskine ved laveste hastighed i 5 min.
Hæv tildækket på et lunt sted i ca. 20 min.
Slå dejen sammen og form den til 2 kugler, som hviler på køkkenbordet i 2-3 min.tildækket.
Tril hver dejkugle til en lang pølse og del hver pølse i 9 – 10 stykker og form dem til boller.
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
Hæver igen 30 – 40 min. tildækket på et lunt sted.
Pensl med vand, mælk eller sammenpisket æg.
Bag ved 210 grader ved varmluft i 15 min.

Kilde: Amo