Pærekage med chokolade

200 g blødt smør
250 g sukker
3 æg
150 g mel
1 tsk bagepulver
2-3 pærer, skrællet og skåret i tynde skiver
100 g mørk chokolade, hakket groft
1 spsk sukker

Tænd ovnen på 190 grader.
Pisk smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt derefter æggene et ad gangen.
Rør mel og bagepulver sammen i en anden skål og tilsæt det æggemassen.
Rør godt rundt og vend til sidst den hakkede chokolade og pærerne i dejen.
Hæld dejen i en springform (ca. 26 cm i diameter) der er foret med bagepapir.Drys sukker over, så karameliserer overfladen lidt.

Bag kagen en time ved 190 grader. Måske lidt længere. Tjek med en strikkepind, at der ikke sidder dej ved.Serveres lun eller kold med vanilleis, creme fraise eller letpisket fløde til.

Kilde/inspiration: Anne au chokolat