Æbleboller

12 stk

25 gr.gær
4 dl lunkent vand
50 gr. havregryn
50 gr. solsikkekerner
1 dl creme fraise 1 tsk salt
100 gr. fuldkornshvedemel
450 gr. hvedemel
mælk til pensling

Skræl og riv æblerne groft.
Rør gæren ud i det lunkne vand.
Tilsæt alle ingredienser og ælt godt. Der skal måske bruges lidt mere eller mindre af hvedemel. Det afhænger af, hvor fugtige æblerne er. Dejen skal være lidt blød.
Lad dejen hæve en time.
Form bollerne med hjælp af en ske.
Dyp skeen i vand mellem hver bolle, så klistrer dejen ikke så meget.
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
Pensl med mælk.
Lad bollerne efterhæve mens ovnen varmes op til 220 grader. Sæt pladen ind og skru ned til 180 grader.
Bag bollerne i cirka 20 minutter.


Kilde: homemade-blog.dk