Oksehalegryde

1 kg oksehaler skåret ud i mindre stykker
2 løg
2 gulerødder
2 porrer
50 g smør
1 tsk paprika
2 dl rødvin (kan erstattes af bouillon)

3 dl vand

1 spsk.koncentreret tomatpuré
salt og peber

Pil løgene, og skær dem i både. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Rens og skær porrerne i korte stykker.
Smelt smørret i en gryde og brun oksehalerne godt på alle sider. Kom salt og peber på og ta´dem op. Svits løgene i smørret og vend gulerødder og porrer i. Læg oksehalerne tilbage i gryden, krydr med paprika og kom så meget vand ved, at det næsten dækker. Rør tomatpuré i og læg suppevisken i.

Lad retten koge op og herefter småsnurre færdig til kødet er helt mørt og falder fra benene, ca. 4 timer. Tag kødet og suppevisken op med en hulske og jævn retten med maizenajævning. Kog igennem og læg kødet tilbage i gryden.

Server med en god kartoffelmos

Opskriften har jeg fundet på: Spisemedmormor.blogspot.dk