Rabarberkompot

Et af de første rigtige forårs tegn er, når er der nye tynde rabarber i haven.
Rabarber er bedst i foråret, april og maj måned.
Rabarber bruges til kompot, rabarbergrød, kager, tærter eller desserter.
½ kg. (vin)rabarber
ca. 1 ½ dl sukker
1 vaniljestang
Skyl rabarberne og skær dem i 2 cm lange stykker.      

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det med sukkeret.
Kom rabarberstykkerne og sukker i en gryde og bring det i kog. Lad det koge ca. 5 – 10 min. ved svag varme under jævnlig omrøring.
Tag gryden af varmen og lad den stå med låg på i 15 min. Smag til og tilsæt evt. lidt mere sukker, afhængig af hvor syrlige rabarberne er.

Rabarberkompot er et dejligt tilbehør til f. eks. kylling eller flæskesteg.

I stedet for at koge rabarberne, kan de lægges i et ovnfast fad, overdrysses med sukkeret og bages i ovnen ved 150 grader i ca 15 min.