Rabarberkompot

Et af de første rigtige forårs tegn er, når er der nye tynde rabarber i haven.
Rabarber er bedst i foråret, april og maj måned.
Rabarber bruges til kompot, rabarbergrød, kager, tærter eller desserter.
 ½ kg. (vin)rabarber
2 spsk. vand
2 dl sukker
1 vanillestang
Skyl rabarberne og skær dem i 2 cm lange stykker.      

Skrab kornene ud af vanillestangen og bland det med sukkeret.
Kom rabarberstykkerne, vand og sukker i en gryde og bring det i kog. Lad det koge ca. 5 min.
Tag gryden af varmen og lad den stå med låg på i 15 min.
Tag rabarberstykkerne op med en hulske og læg dem i en skål. Kog lagen lidt for god varme uden låg til det har konsistens som tynd sirup.

Rabarberkompot er et dejligt tilbehør til f. eks. kylling eller flæskesteg.

I stedet for at koge en lage til rabarberne, kan de lægges i et ovnfast fad, overdrysses med sukkeret og bages i ovnen ved 150 grader i ca 15 min.