Kødboller i tomatsovs

4 pers.
Kødboller:
500 gr. hakket oksekød
100 gr. soltørrede tomater
2 fed hvidløg
½ bundt basilikum
2 spsk rasp
2 æg
½ dl mælk
salt, peber

Tomatsovs:
2 spsk olivenolie
1 finthakket løg
1 dåse hakkede tomater
2-3 tsk friskhakket eller tørret basilikum
½ liter grøntsagsbouillon
salt, peber
½ tsk sukker

1 tomat i skiver
3 spsk. revet parmesanost

Start med at lave tomatsovsen.
Kom olie i en gryde og steg løgene klare. Tilsæt hakket tomater og basilikum, og rør det godt sammen.
Tilsæt bouillon, salt, peber og sukker.
Lad det småkoge lidt, mens kødbollerne laves.

Bland oksekød med presset hvidløg, hakket soltørrede tomater og hakket basilikum.
Tilsæt rasp, salt peber, mælk og æggene et ad gangen. Rør godt. Kom tomatsovsen over.
Læg tomatskiver over og drys med revet parmasanost. Sæt fadet i ovnen ved 180 grader i 10 – 15 min.

Dette indlæg blev udgivet i Alle opskrifter, Hakket kød, Hovedretter, Oksekød. Bogmærk permalinket.

Et svar til Kødboller i tomatsovs

  1. Pingback: Madplan uge 27 | Mathiesens Mad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress spam blokeret af CleanTalk.