Porregratin

2 porre
50 gr smør
1½ dl hvedemel
4 dl mælk
4 æg
100 gr. skinketern
½ tsk revet muskatnødsalt og peberevt.
2 spsk. rasp
lidt smør til gratinering

Skyl porre godt, og skær dem i tynde skiver.
Smelt smør og rør melet i.
Tilsæt mælk under omrøring.
Lad det koge godt op, og lad det derefter køle lidt af.
Tilsæt æggeblommer en af gangen, og rør godt mellem hver.
Rør porreskiver og skinketern i.
Rør derefter salt, peber og muskatnød i.
Pisk æggehvider stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Hæld det hele i et smurt gratinfad, drys evt med rasp og fordel lidt smørklatter over.
Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.

Serveres med grøn salat eller råkostsalat og evt. brød

Foto venligst udlånt af Jacob 😉