Råkostsalat

6 gulerødder
2 æbler
2 appelsiner
3 spsk rosiner
Skræl gulerødder og æbler. Riv dem på et rivejern. Pil skrællen af den ene appelsin og skær appelsinbådene i mindre stykker.
Pres saften af den anden appelsin. Bland råkostsalaten sammen med rosiner i en skål og hæld appelsinsaften over.

Råkostsalaten smager fint sådan, men der kan også laves en dressing til, hvis man ønsker det i stedet for appelsinsaften:

Dressing:
1 spsk dijonsennep
2 spsk akaciehonning
2 spsk citronsaft
1 spsk olie
salt og peber

Rør sennep, honning og citronsaft sammen til dressingen. Tilsæt olie lidt ad gangen og smag til med salt og peber.

Råkostsalat er godt tilbehør til mange fisk- og kødretter. Se f.eks.: 

Fiskelasagne

Porchetta

Laksefrikadeller