Grovbirkes

18 stk

50 g gær
2 dl koldt vand
2 kolde æg
25 g sukker
1 tsk salt
25 g koldt smør
50 g solsikkekerner
50 g hørfrø
100 g rugmel
425 g hvedemel

200 g smør til indrulning
2 spsk solsikkekerner til drys
2 spsk hørfrø til drys
1 spsk blå birkes til drys
Vand til pensling
Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt æg, sukker, salt og smør. Bland det sammen.
Tilsæt solsikkekerner, hørfrø, rugmel og hvedemel, og ælt dejen godt sammen.
Drys lidt hvedemel på bordet, og rul nu dejen ud til en rektangel, der har en bredde på 30 cm og en tykkelse på 5 mm.
Skær smørret i tynde skiver, og læg det på den midterste tredjedel af dejen. Fold siderne ind over smørret.
Rul nu dejen ud, så den har en tykkelse af af 5 mm igen. Fold dejen ind over hinanden igen, og rul igen dejen ud så den har en tykkelse af 5 mm. Foretag denne proces 3 gange, så du til sidst har 27 lag smør.
Når du har lavet den sidste foldning af dejen, rulles dejen ud i en bredde af 20 cm. Dejen skal have en tykkelse af 3-4 mm.
Pensl med lidt vand, så dejen bedre hænger sammen. Fold så en tredjedel af dejen ind over den midterste trejdedel, og pensl igen med vand. Fold nu den sidste tredjedel ind over de to andre lag.
Skær nu stykker af i 4-5 cm bredde, og læg dem på en bageplade med bagepapir med folden nedad. Lad grovbirkesene hæve i 1 time.

Tænd for ovnen på 200 grader.


Pensl med vand på oversiden, og drys hver grovbirkes med en blanding af solsikkekerner, hørfrø og blå birkes.

Bages ved 200 grader (varmluft) i 9-11 minutter, indtil de er gyldne.

 

Inspiration hentet fra “kunstenatlavemad.dk” men tilrettet.

Dette indlæg blev udgivet i Brød og boller, Morgenmad. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress spam blokeret af CleanTalk.