Pommes Anna

Pommes Anna er en rigtig lækker kartoffelret som tilbehør til en god bøf eller  lammekød

750 gr kartofler
100 gr smør
Timian
Salt og peber

Tænd ovnen på 200 grader
Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver. Brug et mandolinjern hvis du har et.
Beklæd en firkantet bageform med bagepapir.
Smelt smørret.
Læg et lag kartoffelskiver i bunden af formen, pensl med smør, og drys med lidt timian, salt og peber.
Læg et nyt lag kartoffelskiver, pensl med smør, drys med timian, salt og peber. (Pas på ikke at bruge for meget salt.)
Fortsæt på samme måde til alle kartofler er brugt.
Dæk formen til med stanniol.
Bag kartoflern i en time ved 200 grader (varmluft)
Tag formen ud af ovnen, og sæt en form ned oven på kartoflerne og læg noget tungt på, så kartoflerne bliver presset sammen.
Lad fadet køle af mindst 3 -4 timer, så kartofler og smør kan sætte sig.

Inden serveringen vendes kartoflerne ud af formen, så bunden vender op. Skær ud i firkanter i passende størrelse med en skarp kniv.

Sæt dem på en bageplade med bagepapir og bag i ca, 15 minutter ved 225 grader (varmluft), til de er gyldne.

Her er det serveret til lammekølle, rødvinssovs og glaserede gulerødder.