Pasta og tun i ovn

Det her er en meget nem, billig og hurtig ret. Kog lidt pasta, åbn et par dåser tun og lav en mornaysovs eller køb sovsen færdig. Ind i ovnen 15 – 20 min, og du har en lækker aftensmad.

400 gr pasta
2 dåser tun i vand
2 dl ærter (gerne frosne)
250 gr. revet ost (f.eks. cheddar)
salt og peber

SOVS:
50 gr. smør/margarine
50 gr mel
6 dl mælk
1 tsk muskatnød
hakket persille

Tænd for ovnen på 200 grader alm. ovn.
Kog pastaen efter anvisningen på posen.
Sovs: Smelt smør i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælk lidt efter lind og under omrøring. Tilsæt salt, peber og muskatnød. Rør 2/3 af osten i.
Hæld vandet fra pastaen og kom pastaen i et smurt ovnfast fad. Tilsæt tun. Hæld sovsen over og tilsæt derefter ærter. Bland det sammen og drys resten af osten over.
Bag i ovnen i 15 – 20 min.
Drys med hakket persille lige inden servering. Server f.eks. med lidt brød og en god salat.

Tip:

  1. Hvis det skal være ekstra hurtigt, så køb en brik Mornaysovs og kom over i stedet for at lave sovsen selv.
  2. Du kan udskifte ærter med andre grøntsager du lige har liggende f.eks. broccoli