Lammekølle i Rømertopf

 1 Lammekølle
2 løg
3 gulerødder
5 kviste frisk timian
2 dl vand
salt og peber4 fed hvidløg
20 gr smør
½ tsk. timianLad Rømertopfen stå i blød i koldt vand i ca. 30 min.
Rens grøntsagerne og skær dem i grove stykker. Læg dem i bunden af Rømertopfen sammen med den friske timian.
Du kan bruge flere eller andre grøntsager.

Skær små lommer i lammekøllen og kom små stykker hvidløg heri. Pensl lammekøllen med smør og drys med tørret timian, salt og peber.
Læg lammekøllen oven på grøntsagerne i Rømertopfen og hæld vand ved.

Læg låget på Rømertopfen, og sæt den på en rist nederst i en kold ovn. Tænd ovnen på 140 – 150 grader alm. ovn.
Steg i ca. 3 timer til lammekøllen har en temperatur på 65 grader.
Tag stegen ud og lad den hvile 15 – 20 min. inden den skæres ud.